Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/melissokomika/www/www/components/com_k2/models/item.php on line 853

Blog

Βαρόα και θεραπεία

Βαρρόα: Αιτία της ασθένειας είναι το άκαρι Varroa jacobsoni


Θεραπεία
Μυρμιγκικό οξύ: Σε ένα χαρτόνι διαστάσεων περίπου 20 χ20 cm το οποίο τοποθετούμε επάνω στά πλαίσια βάζουμε από μία σύριγγα 2.5 ml μυρμιγκικό οξύ και κλείνουμε την κυψέλη. Eπαναλαμβάνουμε μετά από 4 μέρες και γιά τέσσερεις φορές. Κάνουμε μία επέμβαση την ¨Ανοιξη και μία το φθινόπωρο εννοείτε πολύ πρίν και μετά τον τρυγητό.

ΘΥΜΟΛΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ:
Α-ΤΡΟΠΟΣ:
Τοποθετούμε 15 γραμμάρια κρυσταλλικής θυμόλης, πάνω στους κηρηθροφορείς στο κέντρο της κυψέλης μέσα σε ένα πλαστικό μπώλ ύψους 3 εκατοστών, σκεπασμένο με ένα τούλι για να μην πετάξουν οι μέλισσες την θυμόλη έξω από την κυψέλη και για διάρκεια τουλάχιστον 21 ημερών (3 επταήμερα), προτιμούμε 28 ημέρες (4 επταήμερα). Η ιδανική θερμοκρασία είναι 12-32 C. Η πρώτη εφαρμογή γίνεται την άνοιξη πριν την έντονη νεκταροέκρριση και η δεύτερη το φθινόπωρο μετά τον τρύγο.
Β-ΤΡΟΠΟΣ: Παίρνουμε 30 γραμμάρια κρυσταλλικής θυμόλης και τα λιώνουμε σε 150 κυβικά εκατοστά καθαρό οινόπνευμα. Από το μίγμα αυτό, παίρνουμε 5-20 κυβικά εκατοστά και τα βάζουμε σε 13,5 λίτρα σιρόπι και ταίζουμε το μελίσσι κατά τακτά χρονικά διαστήματα για 21-28 ημέρες. Η χρήση αυτή μπορεί να επεκταθεί και στην διαδικασία παρασκευής του ζαχαροζύμαρου. Η χρήση της θυμόλης ,σύμφωνα με πληροφορίες, ΄΄κόβει΄΄ τον βιολογικό κύκλο της βαρρόας, με συνέπεια την έμμεση ΄΄στείρωση΄΄ της θηλυκιάς βαρρόας. Δεν επηρεάζει την βασίλισσα και τον γόνο. Δεν αφήνει υπολλείματα στο κερί και στο μέλι. Είναι εγκεκριμένο στην Βιολογική Μελισσοκομία. Aποτελεσματικότητα πάνω από 95%.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/melissokomika/www/www/templates/jv-flatize/html/com_k2/templates/default/item.php on line 356

Προσθήκη σχολίου