Blog

Μελισσοκομικά Σουάνη

Μελισσοκομικά Σουάνη

Black Friday 2020 στα Μελισσοκομικά Σουάνη

Η BlackFriday έρχεται  στα Μελισσοκομικά Σουάνη, την Παρασκεύη 27 Νοεμβρίου 2020 για 24 ώρες!!! Προσφορές που αγγίζουν έως και το -50% σε μελισσοκομικά είδη, εργαλεία  και βιβλία!

Πιο συγκεκριμένα

-50% σε προσωπίδες τύπου Aμερικής ,απλές και στις βούρτσες ,

-35% στα γάντια δέρματος και δερματίνης, στις προπολοπαγίδες,

-30% στα ξέστρα,

-20% στους τροφοδότες εισόδου 1 lit. , σε τροφοδότες εισόδου 1,8 lit., σε μεγάλους τροφοδότες οροφής, σε βραστήρα (μπεν μαρί) 2 δοχείων, πάγκο απολεπισμού 13 πλαισίων

 -10% σε κυψέλες με όροφο (περιορισμένα τεμάχια).

 -20% στα βιβλία.

*Η Black Friday ισχύει για αγορές είτε από το φυσικό μας κατάστημα ( Γ.Μπακατσέλου 10 ) είτε τηλεφωνικές και διαδικτυακές μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Μέτρα υγιεινής για φυσική καταπολέμηση από τον κηρόσκωρο

Ο κηρόσκορος είτε ο μικρός είτε ο μεγάλος, προκαλεί αρκετές ζημιές  καθώς προτιμά τις μικρές και αδύνατες κυψέλες. Δραστηριοποιείται από Μάιο έως Οκτώβριο και ζει έως 30 ημέρες ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες.

Αν αυτήν την εποχή πάμε να επιθεωρήσουμε κάποια μικρή παραφυάδα, ανοίξουμε το καπάκι και πριν αρχίσουμε την επιθεώρηση δούμε αυτή την μικρή πεταλούδα, τότε κάτι συμβαίνει εκεί μέσα…

Ας μιλήσουμε

4 + 1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το μέλι λεβάντας

Το μέλι λεβάντας κατατάσσεται στα μονοποικιλιακά μέλια και είναι αρκετά σπάνιο και δυσεύρετο. Στη χώρα μας δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και αυτό το κάνει ακόμα πιο μοναδικό. Αλήθεια εσείς πόσα γνωρίζετε για το συγκεκριμένο μέλι, που μπορείτε να βρείτε για πρώτη φορά στο κατάστημα μας;

Ανθοφορία και τρύγος

Το φυτό της λεβάντας  ανθίζει από τέλη Ιουνίου και η ανθοφορία του διαρκεί μέχρι και τις αρχές

Ταχίνι: Η υπερτροφή της νηστείας –Θερμίδες και θρεπτική αξία

Είναι πια και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το ταχίνι, ο σησαμοπολτός, εκτός από ένα τρόφιμο με ιδιαίτερη και πλούσια γεύση, είναι και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που επιδρούν ευεργετικά στον οργανισμό.

Το ταχίνι είναι ένα τρόφιμο γνωστό σε όλο τον κόσμο, αλλά ιδιαιτέρως αγαπητό

Μέλι, το δώρο της φύσης

Ενα μοναδικό στο είδος του προϊόν, που υπερβαίνει την ιδιότητα της απλής γλυκαντικής ύλης, αποτελεί πηγή θρεπτικών συστατικών και ενέργειας, αγγίζοντας τα όρια του φαρμάκου. Το μέλι περιέχει 17% νερό, γεγονός που εξηγεί την έντονα ενυδατική δράση του.Επίσης εφοδιάζει τον οργανισμό με ενέργεια, καθώς αποτελεί πηγή απλών και σύνθετων υδατανθράκων.

Ερευνες δείχνουν ότι ορισμένα από τα αντιοξειδωτικά συστατικά του έχουν σημαντική αντικαρκινική δράση.
Θεωρείται καταπραϋντικό και χαλαρωτικό. Διόλου τυχαία, οι γιαγιάδες συμβουλεύουν να ρίχνουμε μία κουταλιά μέλι σε χλιαρό γάλα το βράδυ και να το πίνουμε: διευκολύνει τον ύπνο.

Με τη μορφή καταπλάσματος, έχει θετική επίδραση

Η παραγωγή γύρης

Η   ΠΑΡΑΓΩΓΗ   ΓΥΡΗΣ

Πασχάλης Χαριζάνης

     Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

                                                                                            

Α. ΣΚΟΠΟΣ

Η εκμάθηση της διαδικασίας παραγωγής γύρης η οποία μπορεί να είναι σε μικρή ή σε εμπορική κλίμακα για συμπληρωματικό εισόδημα το οποίο είναι σταθερό κάθε άνοιξη και επηρεάζεται λιγότερο από τις καιρικές συνθήκες σε σχέση με την παραγωγή μελιού.

 

Β. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΡΗ;

Η γύρη παράγεται στους ανθήρες των λουλουδιών από όπου τη συλλέγουν οι μέλισσες. Είναι η πλουσιότερη φυτική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και απαραίτητα αμινοξέα. Περιέχει κατά μέσο

Ο αρχάριος και το ξεκίνημα

Πριν το ξεκίνημα, η ενημέρωση είναι το Α και το Ω για τον νέο ή την νέα που θέλει να ασχοληθεί με τις μέλισσες. Αφού αγοράσει δυο τρεις κυψέλες, θα πρέπει να έχει κατά νου μερικά πράγματα και να τα τηρήσει με θρησκευτική ευλάβεια, τουλάχιστον στο ξεκίνημα του. Ερευνήστε πολύ καλά κάθε πτυχή αυτής της ενασχόλησης πριν αποφασίστε να ασχοληθείτε με αυτό. 

Σίγουρα, αν γνωρίσετε την μέλισσα από κοντά και ξεπεράσετε

Η πείνα των μελισσών

 

Πολλά είναι τα αίτια που μπορούν να κάνουν ένα μελίσσι να χαθεί. Τα βασικότερα είναι τρία, με πρώτο την πείνα, δεύτερο την υγρασία και τρίτο οι λάθος χειρισμοί του μελισσοκόμου.

Η πείνα είναι η κυριότερη αιτία που χάνεται ένα μελίσσι κατά την διάρκεια του χειμώνα. Δεν πρέπει να πάμε για ξεχειμώνιασμα με ανεπαρκείς ποσότητες μελιών και τροφών στα μελίσσια μας.
Η χώρα μας χωρίζεται θερμοκρασιακά σε τρεις ζώνες, Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία μέχρι Λάρισα είναι η πρώτη ζώνη, το ξεχειμώνιασμα με 10 έως 12 κιλά γίνεται εύκολα.

Η δεύτερη ζώνη είναι Θεσσαλία από Βόλο, Στερεά Ελλάδα μέχρι Κόρινθο οι τροφές για σωστό ξεχειμώνιασμα είναι 8 έως 10 κιλά.

Στην τρίτη ζώνη η Κρήτη,

Γιατί κρυσταλλώνει το μέλι; Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η κρυστάλλωση του μελιού είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται κυρίως το χειμώνα με το κρύο, και λίγοι γνωρίζουν την αλήθεια. Πολλοί καταναλωτές πιστεύουν ότι το μέλι τους προήλθε από νοθεία με ζάχαρη και ο μελισσοκόμος τους εξαπάτησε. Ωστόσο η αλήθεια απέχει πολύ από αυτές τις υποθέσεις!

Η κρυστάλλωση είναι ένα φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει στο αγνό, ανεπεξέργαστο μέλι!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/melissokomika/www/www/templates/jv-flatize/html/com_k2/templates/default/user.php on line 305
Σελίδα 1 από 5