Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/melissokomika/www/www/components/com_k2/models/item.php on line 853

Blog

Μελομακάρονα που στάζουν μέλι

Τι θα ήταν τα Χριστούγεννα χωρίς γλυκά;  Λιγότερο νόστιμα… Γι΄ αυτό κάθε χρόνο τα μελώνουμε και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες παίρνουν θέση στο γιορτινό τραπέζι και πολύ καλά κάνουν!

Το μελομακάρονο δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί το πλέον παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο γλυκό, αφού κυρίαρχο στη συνταγή του έχει το μέλι – σύμβολο γονιμότητας και ευζωίας από την αρχαιότητα. Αυτό είναι που μας δίνει μια γλυκιά ελπίδα για τα καλά που ευχόμαστε να φέρει μαζί του ο καινούργιος χρόνος. Ανεξάρτητα όμως από τους συμβολισμούς, αυτό το υπέροχο γλύκισμα, φτιαγμένο με διάφορες παραλλαγές, απλό ή γεμιστό, είναι σκέτη απόλαυση.

 

Η διατροφική αξία τους

Τα μελομακάρονα φτιάχνονται κυρίως από αλεύρι, ελαιόλαδο, κανέλα, ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού, καρύδια, ζάχαρη και μέλι.  Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες λόγω του αλευριού, της ζάχαρης και του μελιού και γι΄ αυτό το λόγο προσφέρουν άμεσα ενέργεια στον οργανισμό. Θεωρούνται ίσως το καλύτερο γλυκό των Χριστουγέννων, καθώς δεν περιέχουν καθόλου ζωικό λίπος, ενώ παρέχουν στον οργανισμό μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (ελαιόλαδο) και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (καρύδια), συστατικά με ευεργετική δράση στη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος. Επίσης, το ελαιόλαδο, η κανέλα, το πορτοκάλι και το μέλι είναι καλές πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών, που προστατεύουν τα κύτταρα από τη φθορά.

* Τα 30 γρ. μελομακάρονα δίνουν 110 θερμίδες.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/melissokomika/www/www/templates/jv-flatize/html/com_k2/templates/default/item.php on line 356

Προσθήκη σχολίου